Västra Sidan Forum :: Forum :: Västra Sidans Forum :: Ovidkommande
 
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>
Andra Blåsvarta lag
Gå till sidan   <<        >>  
Moderatorer: Brukarn
Författare Post
Brukarn
Mon May 26 2008, 15:40
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Det är enkelt, SV 07 Neuhaus bildades 1907. Dessa slogs 1970 samman med TuS 1910 Sennelager till TuS Schloss-Neuhaus, vilka i sin tur slogs samman med 1.FC Paderborn till TuS Paderborn-Neuhaus, vilket sedan blev till SC Paderborn 07. Frågor på det? Inte, bra, då kommer nästa blåsvarta kamratlag här:

TuS Koblenz
Nästa år är det för första gången på många år TuS Koblenz, bildad 1911, som bäst försvarar de blåsvarta färgerna i Tyskland. Klubben klarade nämligen av att hänga kvar under sitt första år i Zweite Bundesliga, medan de blåsvarta kollegorna Paderborn blev degraderade. Koblenz (som på den tiden hette FV Neuendorf) nådde det tyska slutspelet 1948 på de blåsvarta kollegorna Saarbrückens bekostnad, då dessa inte fick delta i slutspelet p.g.a den franska ockupationen. Väl i slutspel gick det bra för Koblenz, man tog sig ända till semifinal mot Kaiserslauten, där man förlorade med 1-5. Därefter gick det sakta med säkert utför, och större delen av 80- och 90-talen tillbringade man i Verbandsliga Rheinsland, motsvarande fjärdedivisionen. Idag går det bättre än på länge och klubben slutade i år i mitten av Zweite Bundeliga, trots sex poängs avdrag för kontraktsstrul. Koblenz hemmaarena Oberwerth Stadion har skiftat namn genom historien på ett sätt som tydligt beskriver de historiska skeendena. Den byggdes av amerikaner under ockupationen efter första världskriget och hette då Amerikanerstadion, under naziepoken hade den det mindre vackra namnet Hermann Göring-Kampfbahn, och blev sedan till Stade de Gaulle under den kortvariga franska ockupationen innan den fick sitt nuvarande namn.
Koblenz är förresten en av Tysklands vackrare städer. Staden ligger i Rheinland där Mosel möter Rhen, och här bor 100 000 invånare.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Mon Jun 02 2008, 21:19

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
SV Waldhof Mannheim
År 1905 grundade ungdomar från norr Mannheims, senare blev det en kort sammanslagning med MFC Phoenix 02 Mannheim men 11 april 1907 fann 42 unga män, däribland vissa medlemmar i Phoenix/Gasthaus Zum Tannenbaum, en ny förening med namnet SV Waldhof 07 och den med blå-svart och blå-förankring.
Klubben har alltså samma födelseår som Sirius, 1907. Dräkterna är i princip identiska med våra, blå-svart-randigt hemma (se bild) och vita borta (se bild). 1914 avancerade de till högsta ligan, men några år framåt, blev det några års paus p.g.a första världskriget som ägde rum. Säsongen 1919/1920 återstartade serien och laget kom på en hedrande andra placering. Den första ligatiteln kom 1932 i Gauliga Baden (högsta serien från -33 till -45). SYW spelade många cupmatcher och kom långt, men snubblade ofta på mållinjen. Efter 50-talet gick det utför för klubben. I andra Bundesligan 1984/85, missade precis "Waldhof-pojkarna" UEFA-cupen. År 2001 knackade SV Waldhof återigen kraftigt på dörren till den första Bundesliga men föll oturligt nog i den sista omgången. Klubben har sedan dess haft det lite stolpe ut, men för 1.5 vecka sedan blev de klara för uppflyttning efter seger mot Linx inför drygt 10 000 åskådare! Inför nästa säsong lirar man alltså i den fjärde divisionen.

Klubben är kända för sin stora publik och sina supporters. En del fina tifon har man också åstadkommit, b.la detta och detta som var i sista matchen mot Linx. Som bonus kommer också en film från firandet.

SYW spelar på Carl-Benz-Stadion (se bild) med en publikkapacitet på hela 27 000.

Klubben har inte bara fotboll på programet utan driver även verksamhet inom bordtennis och handboll.

SV Waldhof Mannheim är väldigt kända för sitt framgångsrika ungdomsarbete där flera senare landslagsspelare kommit fram. Klubben har också skapat "die Mannheimer Manndecker-Schul" som bildat skola för tyska mittbackar. Några av dessa stjärnor är: Sepp Herberger, Jürgen Kohle, Karlheinz Förster och Christian Wörns.


-------------------------------------------------------------------
Hoppas att allt blev bra nu, säkert något fel här eller där, isåfall är det bara att rätta mig.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Brukarn
Thu Jun 05 2008, 15:38
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Bra blåsvartnördat Joint, det uppskattas! Här kommer nästa blåsvarta lag:

Grêmio (Porto Alegre, Brasilien)
Grêmios dräkter kan kanske inte räknas som helt koscher för den rättrogne, då deras dräkter är randiga i vitt-svart-blått, och dessutom har en ljusare nyans än den riktiga Siriusdräkten. Men det får vara nära nog. Grêmio hör hemma i Porto Alegre, huvudstaden i Rio Grande do Sol i sydligaste Brasilien med c:a 1,4 miljoner invånare. Den stora fotbollshändelsen i Porto Alegre är derbyt ”Gre-Nal”, då Grêmio möter lokalkonkurrenten Internacional. Gre-Nal räknas till ett av de hetaste derbyna i Brasilien. Trots Grêmios vackra färger är det inte helt lätt att hävda att de står på den goda sidan, Grêmio anses nämligen vara överklasslaget, som under många år inte tillät svarta spelare i klubben. Denna policy har man dock som tur är övergivit sedan länge, annars hade man t.ex gått miste om spelare som Ronaldinho och Emerson, fostrade i klubben. Grêmio, som vad jag förstår helt enkelt betyder ”föreningen”, bildades 1903 av tyska invandrare. Klubbens störste legend är målvakten Eurico Lara, som i början av 30-talet drabbades av tuberkulos, men ändå fortsatte i Grêmios mål. 1935, i ett derby mot Internacional, trillade han ihop efter att ha räddat en straff, han fördes till sjukhus där han dog två veckor senare. Klubbens smeknamn är "Imortal Tricolor", för sin förmåga att vinna när man är som mest nederlagstippade, och Lara själv brukar kallas den odödlige. Grêmio hör inte till de allra största giganterna i brasiliansk fotboll, men har ändå skrapat ihop några fina meriter, man har bl.a 2 ligasegrar, 4 cupsegrar, 2 segrar i Copa Libertadores, samt en seger mot Hamburg i Interkontinentalcupen. En av Grêmios berömdare supportrar är Luis Felipe Scolari.


[ Redigerat Thu Jun 05 2008, 15:42 ]

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
70
Thu Jun 05 2008, 21:44

Registrerad medlem #29
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 23:03
inlägg: 1756
FC Inter Turku
Bildades 1990 uppenbarligen med sin Italienska namne som förebild. Lite larvigt på sätt och vis tycker jag, Hur som helst, för flera år sen så mejlade jag lite med deras supportrar och tyckte vi kunde ha nåt utbyte. Typ att Västra skulle ta en finlandsfärja till Åbo med våra flaggor och så och heja lite på Inter Turku och festa med dom, men det rann ut i sanden.

Dräkterna är klassiskt blåsvart-randiga, men de har även rött i klubbmärket vilket känns lite osmakligt.

Tillbaka till toppen
Brukarn
Thu Jun 12 2008, 15:30
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
VW Hamme (Belgien)
I vår blåsvarta rundresa landar vi nu i den lilla staden Hamme i Ostflandern i Belgien. Hamme har c:a 22 000 invånare, och här spelar klubben med det något krångliga namnet Koninklijke Football Club Vigor Wuitens Hamme, vanligen VW Hamme, i sina vackra blåsvart-randiga tröjor. VW Hamme är en ganska vanlig småklubb från en småstad, klubben bildades 1908, och har mestadels spelat i tredje- och fjärdedivisionerna. Sedan 2002 har man dock lyckats hålla sig Tweede Klasse, den belgiska andradivisionen. Klubbens mest berömde spelare heter Herman Brusselmans, men det är inte som fotbollsspelare han har gjort sig ett namn, utan som författare. Brusselmans var en av ”de unga vackra gudarna”, en generation flamländska författare som kom fram i slutet av 80-tal. Brusselmans böcker handlar övervägande om sex, alkohol och tristess. ”Wuitens” är förresten stadens maskot till vilken folk klär ur sig under den årliga karnevalen Wuitensfeesten.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
RRR
Thu Jun 12 2008, 21:50

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
EB/Streymur (Färöarna)
http://www.eb-streymur.fo/tidindi/

(Jag vet inte hur man gör såna där fina länkar i texten)

Resultatet av en hopslagning 1993 av Eiði Boltfelag (grundat 1913) och Ítróttarfelagið Streymur (grundat 1976).
Nuvarande hemmaplan við Margáir (kapacitet 1000) i Streymnes (ca 200 inv) på ön Streymoy, systerorten Hvalvik har ca 200 invånare och orten Eiði lite längre norrut har ca 650 invånare. Eiði har även en plan benämnd Mølin .
Man är nu inne på sin 9e säsong i "Formuladeildin" (högsta serien på Färöarna). F.n. toppar laget serien men man har aldrig vunnit utan som bäst varit tvåa de två senaste säsongerna. 2007 vann man dock den Färöiska cupen. Hemmastället är vackert blåsvart, svart byxor och blåa strumpor. Bortastället vitt med svarta byxor. Färöiska ligan har av tradition gott om utländska spelare så även EB/Streymur som 2008 har en ungrare, en rumän, en polack och en bulgar i sin laguppställning. Några landslagsspelare finns i EB/S laguppställning, målvakten René Tórgarð, mittfältarna Bárður Olsen, Hans Pauli Samuelsen, Marni Djurhuus och Mikkjal Thomassen samt forwarden Arnbjørn T. Hansen

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Bigbadda
Fri Jun 13 2008, 10:00
Registrerad medlem #146
Registrerad: Thu Apr 12 2007, 12:36
inlägg: 4277
Det är intressant hur mycket isländska och färöiska man förstår när man läser. "Hanus fekk sigursmálið." Hanus fick segermålet. "Mikkjal og Høgni fóru báðir út við skaða". Mikkjal och Högni fick båda gå av efter skada. "Arnbjørn var smásjúkur". Ja, vad kan det betyda? Arnbjörn var småsjuk och "men sat á bonkinum." betyder såklart att han trots det satt på bänken.
Tillbaka till toppen
RRR
Fri Jun 13 2008, 11:29

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Säg för guds skull inte till Färöingarna att de talar Isländska.
Färöingar är Färöingar och INGET annat.
Mycket sympatiskt folk för övrigt. Mitt favoritlag i Formuladivisionen är B71 Sandoy. De spelar i blågult

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Brukarn
Tue Jun 17 2008, 11:28
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Mer blåsvart från Belgien:

FCV Dender EH
FCV Dender har mycket gemensamt med VW Hamme ovan, de har samma vackra blåsvarta tröjor, de kommer båda från en småstad i Ostflandern, och de har båda otroligt långa namn: Football Club Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem. Dender startar i höst sin andra säsong i Belgiens högstaliga, Jupiler League. Klubben är endast 3 år gammal och resultatet mellan en rad sammanslagningar av lagen FC Denderleeuw, Verbroedering Denderhoutem och Eendracht Hekelgem, och där är också förklaringen till det långa namnet. Sammanslagningen blev onekligen lyckad, för laget vann på direkten Derde Klasse, och året därefter Tweede Klasse, och fick därmed debutera i högstaligan där man även lyckades hänga kvar. Den namnkunnigaste spelaren i laget är Eric Deflandre, tidigare landslagsback för Belgien, och laget tränas av Johan Boskamp, som även vänstrar som coach till FC Nerds, Belgiens motsvarighet till FCZ. Dender har basen i Denderleeuw, som är en förstad till Bryssel med c:a 17 000 invånare, typ som Märsta med andra ord. Hekelgem och Denderhouten är i sin tur småorter utanför Denderleeuw, och Dender är namnet på ån som rinner igenom Denderleeuw.


[ Redigerat Tue Jun 17 2008, 11:28 ]

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
RRR
Tue Jun 17 2008, 13:02

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Kan inte vi också få in "Verbroedering" i klubbnamnet, det låter så fint

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Brukarn
Wed Jun 25 2008, 13:49
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Club Brügge
Belgiens bästa blåsvarta klubb, och efter Inter troligen den mest kända och framgångsrika, är Club Brügge. Kanske är det också den äldsta, då klubben bildades så tidigt som 1891. Club Brügge intar en klar andraplats i fotbollsbelgien, bakom ärkerivalerna från Brüssel, Anderlecht. Rivaliteten mellan de bägge belgiska giganterna gäller på många plan. Club Brügge representerar det flamländska Belgien, medan Anderlecht är de fransktalandes lag. De två klubbarna representerar också olika spelfilosofier, där Brügge är det hårt arbetande kollektivet, medan Anderlecht står för stjärnglans och champagnefotboll. Det finns dock rivaler på närmare håll också, i form av Cercle Brügge, som spelar i enköpingskt grön-svart. Traditionellt sett är Club Brügge arbetarnas lag, men på senare år har det dessvärre dykt upp högerextrema element bland supportrarna. Klubben bildades som FC Brugeois, och bytte inte till det flamländska Club Brügge förrän 1972. Ungefär samtidigt lossnade det sportsligt för klubben, och 1973 tog man sin blott andra titel som belgiska mästare. Sedan dess har det dock blivit hela 11 till. Man har dessutom som enda belgiska lag spelat final i Eupropacupen, året var 1978, och man förlorade med 1-0 mot Liverpool. Tränare under storhetsperioden var den legendariske österrikaren Ernst Happel. Den senaste titeln kom 2005, och i år slutade man på en för klubben medioker tredjeplats. Än värre var dock att klubben drabbades av en tragedi, då skyttekungen François Sterchele i slutet av säsongen omkom i en bilolycka. En annan Brügge-spelare som avlidit i en bilolycka var den svenske doldisen Kurt Axelsson. Den Sleipner-fostrade GAIS’aren spelade i Brügge på det glada 70-talet, och omkom 1984, endast 43 år gammal. Club Brügge spelar på Jan Breydel-stadion, döpt efter den flamländske upprorsledaren som på 1300-talet tämligen brutalt körde fransoserna i Brügge på porten.
Om staden Brügge kan nämnas att den ligger i Väst-Flandern och är Belgiens sjätte största stad med 120 000 invånare. Det är en mycket vacker stad med många kanaler och ett medeltida gatnät, och stadskärnan finns med på UNESCOS världsarvslista.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
RRR
Wed Jun 25 2008, 17:33

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Var inte Brügge med i Skåpets blåsvarta lista en gång i ungdomen?

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
gaffa
Wed Jun 25 2008, 21:22

Registrerad medlem #9
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 11:01
inlägg: 1732
dessutom har de puma och nästan exakt samma blåa nyans. respekt!
Tillbaka till toppen
Brukarn
Fri Jun 27 2008, 15:14
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Då far vi till Nordirland för nästa blåsvarta lag...

Armagh City FC (Nordirland)
Armagh City hörde tidigare till den lilla men stolta skara blåsvarta lag som spelar i sitt lands högstadivision. I samband med en omstrukturering så blev i år Irish Premier League till Irish Premiership, och samtidigt skars antalet lag ned från 16 till 12, och Armagh var ett av de olyckliga lag som inte klarade licenskraven. Ganska rättvist var det nog trots allt, men tanke på att klubben även hamnade sist i tabellen. Armagh bildades 1964 i den lilla byn Milford, och döptes då till Milford Everton, efter grundarens favoritlag. 1994 hade man växt ur Milford, och flyttade då in på Holm Park i närbelägna småstaden Armagh (14 000 invånare, nära den irländska gränsen), då bytte man även namn till Armagh City. 1999 tog man steget upp till högsta ligan för första gången, sedan dess har det blivit sammanlagt 7 säsonger i smöret. Byn Milfords största bidrag till fotbollen är trots allt knappast denna blåsvarta klubb, utan istället straffsparken. Det var målvakten (!) William McCrum från Milford, Master Willie kallad, som uppfann straffen under 1880-talet, där regeln tillämpades i de lokala matcherna. Master Willie mötte först motstånd från fotbollsetablissemanget när han ville sprida sin innovation, men så småningom upptogs regeln även av FA.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
RRR
Sat Jun 28 2008, 09:48

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Master Willie!! wunderbaum

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Erlingmark
Sat Jun 28 2008, 13:28

Registrerad medlem #11
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 11:59
inlägg: 3646
Det förvånar mig en smula att ni härliga nördar har missat vad som måste vara världens näst bästa blå-svarta lag, Atalanta Bergamasca Calcio.

http://www.atalanta.it/

Bergamo är en otroligt charmig liten stad typ 4 mil norr om Milan där också snåljåparna som flyger sardinburksflyg till Milano landar. I Bergamaschi - bergamoborna - är 120.000 totalt och de bor bokstavligen i alpernas skugga. Bergamo är en av de äldsta och en gång i tiden mäktigaste stadsstaterna i Lombardiet och är mest känt för sin vackra gamla stad, sitt fotbollslag, påven Johannes XXIII de två commedia dell'arte figurerna Arlecchino och Brighella och sitt damvolleybollag med det roliga namnet Foppapedretti Bergamo. Italiens enda begåvade golfare, Constantino Rocca, kommer från Bergamo också om nån nu skulle bry sig.

Atalanta Bergamsche Calcio, stadens fotbollslag, har även de den goda blå-svarta egenskapen att fylla 101 år i år. Namnet Atalanta tog de efter den grekiska mytologiska karaktären Atalanta som bland annat seglade med Argonauterna. Det är också hon som figurerar i klubbmärket. Att man inte kallade sig FC Bergamo beror på att den klubben redan fanns och var bildad av rika schweizare. Atalanta blev i stället folkets lag. Sympatiskt.

Sin blå-svarthet har de efter en sammanslagning med FC Bergamasca (därav också det fulla namnet Atalanta Bergamasca Calsio SpA). Atalanta spelade ursprungligen i svart-vitt och FC Bergamasca i blå-vitt, hence kombinationen blå-svart. 1924 var det. Precis som vårt kära lag vinner Atalanta egentligen aldrig något av metall. Det bästa man åstadkommit i serie A var en femteplats 1948. Man vann Coppa Italia 1963 (enda titeln), semifinal i cupvinnarcupen 1988 och kvarten i UEFA-cupen 1991. Ett riktigt lindansarlag är man också. Sedan man gick upp i seria A första gången 1937 har Atalanta åkt ur 9 gånger. Ett tag på 80-talet hamnade man till och med nere i C1, vilket enligt fans revitaliserade hela klubben. I år slutade Atalanta 9:a och anses allmänt "vara på gång".

Några stora spelare har man ändå haft i sin tröja. Största av dem alla är en viss Glenn, som väl knappt har betalat en måltid i Bergamo under andra halvan av sitt liv. Förkärleken för långhåriga virtuoser odlas uppenbarligen i denna lombardiska avkrok ty den mest meriterade spelaren i klubben på senaste tid är Claudio Caniggia. Men även the likes of Lucarelli, Alemao, Vieri, Inzaghi, Donadoni (fostrad i klubbens välrenommerade akademi), Doni, Evair och Morfeo har tillhört klubben.

Fansen anses allmänt vara "mycket hängivna". Fansen i Curva Nord är sägs aldrig ha varit tysta en minut sedan 50-talet. Klassiska motgångsfans alltså. Härligt! Ärkerivalerna är Brescia, av lokala skäl förstås. Men de har dessutom ett horn i sidan till halva norditalien; Fiorentina, Genoa, Inter, Torino, Hellas Verona, Milan. Och förstås Napoli, Roma och Lazio. Kompisarna hittar de i Ternana, Eintracht Frankfurth (!) och Wacker Tirol. De har förövrigt en otroligt stor overheadflagga som täcker hela Curva Nord som kan se på TV ibland.

Heja Atalanta!

Med kniven mot strupen sedan 1907
Tillbaka till toppen
Brukarn
Mon Jun 30 2008, 14:34
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Jag har såklart inte missat Atalanta, jag hade bara inte hunnit fram dit ännu. Men nu har Erlingmark ju redan gjort ett utmärkt jobb med att presentera denna vackra klubb!

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Thu Jul 03 2008, 14:12

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Juste, Atalanta för fan! Trodde att de var tagna.

Forsätter på det italienska spåret...

Pisa Calcio
Pisa är en universitetsstad (liksom Uppsala), i Toscana, med 100 000 invånare. Staden är en av de äldsta i Italien och det vackra laget heter Pisa Calcio. Kändaste personerna från staden är den världskända fysikern Galileo Galilei och författaren Antonio Tabucchi.

Klubben bildades 1909, då med namnet Pisa Sporting Club, men bytte så sent som -94 till Pisa Calcio. Lagets färger är blått och svart. Tröjorna blå-svart-randiga, byxorna svarta och strumporna likaså. Se bild på dräkten. Bortadräkterna är helvita.

Pisas största framgång har man haft i Mitropacupen (som existerade 1927-1992 och var en sorts "europacup"), åren var -86 och -88. Bortsett de cupframgångarna saknar klubben några egentliga framgångar. Med undantag av en period på 1980-talet då klubben spelade några säsonger i Serie A, har klubben hållit till i lägre divisioner. Bästa resultat i seriespelet nådde man 1982/1983 med en 11:e plats i Serie A. (Klubben var också förlorande finalist 1921 då italienska mästaren korades genom ett slags cupspel).

Hemmamatcherna spelas på Arena Garibaldi - Stadio Romeo Anconetani, uppkallad efter Romeo Anconetani, ordföranden som väckt och ledde klubben i Serie A under 1980-talet och 1990-talet. Arenan invigdes 1919 och är en multiarena med plats plats för 17 000 åskådare. Den framgångsrika och älskade ordförande avled 1999 och 2001 döptes arenan efter hans namn som en fin gest.

Pisa avancerade säsongen 07/08 till Serie B, efter att ha besegrat Monza i en spännande "playoff-final". Klubbens senaste sejour i Serie A var 1991. 70-talet spenderades i Serie C, först -79 lyckades man ta steget upp till Serie B, tre år senare var man i Serie A och där kom klubbens storhetstid. Som nykomling -83 lyckades laget klara sig kvar med god marginal, det blev en fin 11:e placering. Året därpå blev dock trist, laget åkte ut. Hela 10 000 fans till Pisa hade tagit sig till den ödesavgörande omgången i Milano och samtliga fick åka hem besvikna, men Pisa tog sig tillbaka och var i finrummet 6 säsonger mellan 1982-1990. Nedflyttningar hade medfört stora ekonomiska påfrestningar i gänget, och 1994 förlorades nedflyttnings-kvalet och Serie C1 blev ett faktum. En konkurs lite senare såg Pisa reformeras i de lägre ligorna men sen började återvändningen: till Serie C2 1996 och till C1 1999. Pisa har sedan dess arbetat för att nå Serie B-status, som också uppnåddes 2007. Deras supportrar har varit bland de bättre i Italien i de lägre divisionerna tackvare av att de ägnar sina fans.

Pisas smeknamn är Nerazzurri och Torri. Det förstnämda betyder då alltså "Svartblåa" och det andra "Tornen". Supportrarna är som sagt riktigt bra och tifo-arrangemangen håller även dem riktigt bra klass, mycket tackvare att de har fyra engagerade "tifosi"(supporter)/ultras-grupperingar . Ett exempel, finns även massor av snygga pyro-tifon men jag orkar inte ta upp alla de.
För den som vill lyssna Pisa-relaterad musik kan besöka denna myspace.


Tack för mig.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Joint
Thu Jul 03 2008, 14:39

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Adana Demirspor
Turkiskt lag, en av landets äldsta klubbar (och troligen den största) trots att de bara är 68 år. Spelar i andra divisonen. Har sjukt mycket fans, och de håller världsklass.
Nåväl, jag slutar nog där. Laget är inte äkta blåsvart, utan snarare Djurgårds-kopior! Se matchdräkterna
...och kolla vad som dök upp (observera Djurgårds-flaggan).

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Brukarn
Fri Jul 04 2008, 08:16
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Club Almagro (Buenos Aires)
Club Almagro är blåsvarta i den sydamerikanska tappningen, d.v.s blå-svart-vit-randiga. Klubben spelar i Argentinas andradivision, Primera B Nacional, och är baserade i huvudstaden Buenos Aires i medelklassiga Almagro, medan hemmastadion ligger i området Tres de Febrero (och heter också Estadio Tres de Febrero, alternativt Estadio Almagro). Buenos Aires vimlar dock av fotbollsklubbar, hela 12 av klubbarna i Primera División kommer från huvudstaden, och Almagro är i skrivande stund inte mer än det femtonde bästa laget i staden. Sammanlagt har man spelat i Primera División i tre säsonger, senast 2004. Club Almagro bildades 1916 av ett gäng medlemmar i det radikala partiet Unión Cívica Radical, och stod då i skuggan av storklubben San Lorenzo, som sedermera flyttade till närbelägna Boeto. Klubbens mest berömde spelare är Arturo Frondizi, denne är dock mer känd som president i Argentina 1958-1962 än som fotbollsspelare.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Brukarn
Tue Jul 08 2008, 14:36
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Kingborough Lions (Kingston, Hobart, Tasmanien, Australien)
För att besöka detta blåsvarta lag får man åka bra långt, ända till ön Tasmanien (500 000 invånare, ungefär lika stort som Svealand) utanför Australiens sydkust. Kingborough Lions kommer från Kingston, som är en förstad till provinshuvudstaden Hobart. Klubben är en av Tasmaniens större, och är resultatet av en sammanslagning mellan Kingborough United och West Hobart Lions år 1998. Kingborough United var i sin tur en sammanslagning mellan Kingston och fyrfaldiga tasmanska mästarna Rapid FC, medan West Hobart Lions hade rötterna i storklubben Caledonians, som på 50-talet radade upp tasmanska titlar. Idag spelar klubben i Tasmanian Southern Premier League, man har inte rönt några större framgångar sedan sammanslagningen. Fotboll kan heller inte sägas vara någon jättestor sport på Tasmanien, publikkapaciteten på hemmaarenan Lightwood Park är blygsamma 400 åskådare.
Kingston är annars en lugn och trevlig strandstad 1½ mil söder om Hobart. Här har folk bott sedan 1800-talet, och många här har påbrå från Nederländerna efter en holländsk invandringsvåg på 1950-talet.


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Tue Jul 08 2008, 21:55

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
K.F.C. V.W. Hamme (Hamme, Belgien)
Ännu en belgisk fotbollsklubb med blåsvarta-ränder. Och med vita bortadräkter. Klubben spelar i den belgiska andra divisionen och är landets nästbästa blåsvarta-klubb efter storklubben Club Brugge.

Hamme har en total befolkning på cirka 23 500. Den kändaste profilen i staden är författaren Herman Brusselmans.

K.F.C. V.W. Hamme bildades 1908. Det fullständiga namnet är det otroligt långa Koninklijke Football Club Vigor Wuitens Hamme. Kallas av fansen för "De Wuitens" (vad nu det betyder...).
Hemmastadion heter Gemeentelijk Stadion Vigor Wuitens Hamme och har en publikkapacitet på 6 000 personer.

K.F.C. V.W. Hamme har för det mesta harvat i de lägre serierna, men tog steget upp till den andra divisionen -97. Vistelsen där blev dock kortvarig, laget åkte ut direkt via kval. Hamme tog dock nya tag och kämpade sig tillbaka och är numera ett etablerat lag i andra divisionen sedan 6 år tillbaka.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Joint
Tue Jul 08 2008, 22:32

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Boyacá Chicó F.C. (Tunja, Colombia)
Chicó FC, är en colombiansk fotbollsklubb baserad i staden Tunja. Klubben bildades den 26 mars 2002 som "Deportivo Bogotá Chicó FC", ett kvartersnamn. Efter endast en säsong döptes klubben om till "Boyacá Chicó FC". De spelar sina hemma matcher på La Independencia stadion, som har en kapacitet på cirka 8500 platser. Klubben har en förkärlek till rutiga dräkter och har haft olika rutiga matchtröjor hela tiden. Bortadräkterna är blå-svart-rutiga och hemmaditon är grön-vit-rutiga.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Joint
Tue Jul 08 2008, 23:31

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Nagacorp FC (Kambodja)
Fotbollsklubb i Kambodja som är regerande mästare i Cambodian League. Nagacorp tog som sagt guld 2007 och det var även den första guldbemärkelsen för klubben.

Svårforskad klubb, men jag har fått framl att laget spelar med blåa tröjor och svarta shorts. Har även via lite googlande fått fram randiga tröjor, men misstänker att dessa var deras gamla dräkt.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Joint
Wed Jul 09 2008, 00:07

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Hoang Anh Gia Lai (Pleiku, Vietnamn)
Pleiku är en stad i centrala Vietnam, belägen i landets centrala region. Det är huvudstaden i Gia Lai provinsen och som också kan stoltsera med sitt fotbollslag Hoàng Anh Gia Lai.

Hoang Anh Gia Lai spelar i den översta divisionen i vietnamesiska fotboll. Hemmastadion är Pleiku Stadium, en multi-arena som rymmer någonstans mellan 10-15 000 åskådare.

Nyligen kom klubben överens med Arsenal FC att öppna ett ungdomsakademi i Pleiku. HAGL kommer också att vara den viktigaste distributör av Arsenal souvenirer/varor i sydostasiatiska området.

HAGL spelar i V-League, toppligan som bildades 1980. Pleiku-laget har lyckats med att bli Vietnamesiska-mästare två gånger om, 2003 och 2004. Under samma år lyckades man inte bara med det utan tog också två titlar i "Vietnamese Super Cup". De har även varit med och representerat laget i AFC Champions League, den Asiatiska klubbfotbolls-turneringen.
Hemmadräkterna är väldigt Arsenal-inspirerade, medan bortadräkterna består av blå-svart-randiga-tröjor, svarta shorts och blåa strumpor. Eller ja, tydligen används också detta ställ tillsammans med vita strumpor (se bild). Vackert hur som helst.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
garligur
Wed Jul 09 2008, 08:51

Registrerad medlem #19
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 13:34
inlägg: 3450
Uppenbarligen har några alldeles för mycket fritid....

När brände du en bandyhall senast?
Tillbaka till toppen
Brukarn
Thu Jul 10 2008, 13:43
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Joint: Måste rätta dig, VW Hamme är bara tredje bästa blåsvarta laget i Belgien, blåsvarta Dender ligger också i högstaligan. Wuitens är stadens maskot, och Herman Brusselmans har själv spelat i klubben.
Jag har nämligen redan presenterat klubben i den här tråden

[ Redigerat Thu Jul 10 2008, 13:44 ]

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Thu Jul 10 2008, 18:27

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Ahh, det hade jag missat.

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Brukarn
Fri Jul 11 2008, 11:23
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
AC Mineros de Guayana (Puerto Ordaz, Ciudad Guayana, Bolívar, Venezuela)
Mineros de Guayana är ett stabilt och blåsvart lag i den venezolanska högstaligan. Klubben bildades så sent som 1981, men det gick undan i början. Redan 1983 var man i Primera División Venezolana, och 1984 vann man Copa de Venezuela, och 1989 blev man venezolanska mästare. Några fler större framgångar har det inte blivit, den här säsongen slutade man 11 av 18 deltagande lag. Klubbens namn betyder Guayanas gruvarbetare, då gruvindustrin är en av de viktigaste näringarna kring Ciudad Guayana, och klubbmärket föreställer en stiliserad diamantmolekyl. Sina blåsvarta färger tog man från ett annat ”gruvlag”, brasilianska Cruzeiro, dessa är dock snarare blå-vita än blå-svarta. Dagens hemmaarena kallas vanligtvis för Polideportivo Cachamay, och tar 42 000 åskådare, men det egentliga namnet är Gino Scarigella, efter en domare som avled under en amatörmatch på samma plats (om han blev dödad eller dog av sig själv förtäljer inte historien).

Puerto Ordaz ligger i sydöstra Venezuelas djungler, som ligger där Caroní-floden flyter ihop med Orinoco. Staden byggdes helt och håller upp under 50-talet som en hamn för malmtransporter från de kringliggande gruvorna. Puerto Ordaz utgör tillsammans med den äldre staden San Felíx Ciudad Guayana, som med 700 000 invånare är Venezuelas sjätte största stad.


[ Redigerat Fri Jul 11 2008, 11:25 ]

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Fri Jul 11 2008, 11:34

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
FC Chornomorets Odessa (Odessa, Ukraina)
Grundades som Dynamo Odessa men heter numera
FC Chornomorets Odessa (ukrainska: ФК «Чорноморець»). Det är en professionell fotbollsklubb i den ukrainska Premier League-serien och tillika landets bästa blå-svarta-lag! Klubbens hemmaplan är Tsentralnyi-Chornomorets Stadium i staden Odessa, den rymmer hela 34 362 åskådare. Trots att det officiellt skedde en namnändring till FC Chornomorets (ukrainska stavning) 1991, så använder många människor FC Chernomorets (dess ryska stavning). Klubbens officiella färger är svart, blått och vitt. Blå-svart-randigt hemma. Vitt med lite blått på borta och som tredje ställ har man detta.

FCCO bildades 1936.
Klubben var en av grundarna av den ukrainska Premier League-serien. Efter säsongen 1997-98 blev klubben degraderad till Persha Liha (andra divisionen). Klubben var då tillbaka till Premier League till säsong -99/00, men de tog näst sista platsen det året och det blev degradering, igen. Chornomorets återkomst blev säsong -02/03 och nu är man för närvarande i Premier League.

Annars lite om namnhistoriken:
* 1936: Klubben grundades som Dynamo Odessa
* 1940: Klubben omdöpt till Pishchevik Odessa
* 1941: Klubben omdöpt till Spartak Odessa
* 1944: Klubben omdöpt till Pishchevik Odessa
* 1953: Klubben omdöpt till Metalurg Odessa
* 1955: Klubben omdöpt till Pishchevik Odessa
* 1958: Klubben omdöpt till FCChernomorets Odessa

För övrigt:
* 1966: Bästa prestationen i Sovjetunionens Cup - nådde semi-final.
* 1974: Bästa prestation i USSR Top League - tredje placering.
* 1975: Första deltagande i UEFA-cupen (1975/76).
* 1992: Deltog i den ukrainska Premier League efter upplösningen av Sovjetunionen.
Chornomorets Odessa har också vunnit USSR Federation Cup. Utöver det har man två titlar i den Ukrainska Cupen, 1992 och 1994.
Laget tillhör som sagt den ukrainska Premier League och har hållt sig kvar i sex år nu och pendlat på placeringar mellan 3-8:e plats.
Klubbens smeknamn är "Sjömännen" och "Miraklen".

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Gå till sidan   <<        >>   

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Distribuera denna tråd: rss 0.92 Distribuera denna tråd: rss 2.0 Distribuera denna tråd: RDF
Powered by e107 Forum System