Västra Sidan Forum :: Forum :: Västra Sidans Forum :: Ovidkommande
 
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>
Andra favoritlag
Moderatorer: Brukarn
Författare Post
Brukarn
Wed May 09 2007, 15:15
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Vilka andra favoritlag finns i Västra Sidan? Och vad har fått er att fastna för dem? För mig finns det några lösa kriterier som spelar in. För det första är färgerna inte avgörande, men helt klart viktiga. Blåsvarta lag får självklart pluspoäng, medan jag mycket sällan finner sympati för lag med grönt i klubbdräkten. För det andra föredrar jag så gott som alltid arbetarlagen framför överklasslagen. Och för det tredje dras jag till underdogsen och förlorarlagen. Det finns framförallt tre lag där ute som jag vänstrar litegrann med:

Genoa – Genoaderbyt lär vara hetast i Italien, hoppas på nya sådana nästa säsong, efter att Genoas uppflyttning för två år sedan förvandlades till muthärva och tvångsdegradering istället. Det är nära, men läskigt jämnt.
1860 München – Råkade hamna på en 1860-match på Olympiastadion. Punkarnas lag i München, och snacka om underdogs bakom det mäktiga och ondskefulla Bayern München. Comebacken i Bundesliga låter dock vänta på sig.
Lillestrøm – Eftersom det har slutits en Sirius-Lillestrøm-pakt mellan supportrar från de båda lagen. Låt oss hoppas att de kan sätta Rosenborg och Vålerenga på plats i år, de har i alla fall börjat ännu bättre än blåsvart!


...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
Joint
Wed May 09 2007, 15:30

Registrerad medlem #46
Registrerad: Mon Oct 23 2006, 14:44
inlägg: 13662
Preston North End FC
Superklassiska.
Grundade 1881, vann den första engelska ligan (1888/1889).

Helt klart ett favvogäng!

Så länge stjärnan lyser!
Tillbaka till toppen
Carling
Wed May 09 2007, 15:53

Registrerad medlem #26
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 21:04
inlägg: 555
Werder Bremen
Ja, vet inte riktigt varför jag gillar dom? Men brukar försöka hålla på ett lag i varje liga, så det blir roligare att bry sig om den och i BL blev det väl just Werder. Kul att dom har en framgångsrik svensk i laget nu också.

St. Pauli
Hela världens punklag, det första laget i världen med en uttalad anti-fascistisk policy. Spelar lite otippat i brunt.

Liverpool FC
Om man ska hålla på en klubb i PL så måste det vara the Reds, mer känsla och tradition får man fanimig leta med lampa efter.

[ Redigerat Wed May 09 2007, 15:54 ]

"Raising the flag, wild without regrets!
Waving scarfes, singing hard, wearing our rosettes!"
Tillbaka till toppen
mathanba
Wed May 09 2007, 18:09

Registrerad medlem #12
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 12:09
inlägg: 334
Jag är riktigt otrogen utomlands. Jag tenderar att hålla på lag som spelar trevlig fotboll. Tills de blir för överlägsna. Då överger jag dem och letar nytt. Eller också gillar jag specifika spelare, och så följer jag deras klubbar.

Sedan tenderar jag också att hoppa mellan ligor. Några år hejar jag på spanska lag, sedan italienska o.s.v. Riktigt ruggig typ är jag med andra ord.

Egentligen finns det bara ett lag utomlands som jag sneglat åt Text-TV till genom alla år och det är:
Ipswich Town FC.
Dock är det inte någon vacker anledning. Jag var i den sårbara åldern 10-12 då de var ett topplag i högstadivisionen samt vann UEFA-cupen. När jag väl fattade att de av hävd är usla var det för sent.

Inte heller har jag något lag att vänstra med i Sverige. Har aldrig haft, även om morfar försökte med ÖSK och farsan med Peking. Där har jag tack och lov (eller nåt) varit IKS trogen i snart 20 år.


Grande e pesante
Tillbaka till toppen
Erlingmark
Wed May 09 2007, 18:21

Registrerad medlem #11
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 11:59
inlägg: 3646
PSG
Fier d'être Parisien!

Everton
De goda Merseyside och en av Englands äldsta och mest traditionstyngda klubb. Tydliga irländska band, vilket jag av någon anledning gillar, och "lillebror" i staden. Står i skarp kontrast till de onda utbrytarna i Liverpool FC. Sedan ska maninte underskatta betydelsen av Limpars härjningar då det begav sig.

Kalmar FF
Som gammal kurator på Kalmar nation är det ju en plikt. Men Kalmar FF har en sjukt skön klack, coola ramsor och mustaschtävlingar för spelarna. ESK har en hel del att lära där när det gäller att hantera en bondeidentitet om man säger så. Dessutom har de harvat i samma gärdsgårdsdivisioner som Sirius under en lång ökenvandring.

HBK
Mitt sommarlag. Dessutom i stiliga blå-svarta kläder och en otroligt trevlig hemmaarena.

Benfica
Gillar Portugal rent allmänt och Lissabon i synnerhet. Benfica är världens största klubb sett till medlemsantal och den är genuint folklig. Sedan får man ju inte glömma att det är Eusebios klubb.

Med kniven mot strupen sedan 1907
Tillbaka till toppen
Markus
Thu May 10 2007, 09:22

Registrerad medlem #54
Registrerad: Wed Oct 25 2006, 08:52
inlägg: 760
Det är okej att hålla på andra lag så länge de ligger långt under "the local team" i betydelse, tycker jag. Har dock för det mesta väldigt svårt för svenskar som bara älskar Liverpool eller Man U etc. och som springer omkring med matchtröjor mm. utan att ha varit på orten i fråga.

Leyton Orient - Jag har bott i London och gick självfallet på Leytons matcher, klassiskt lag som aldrig har uppnått någonting (främsta merit: vann division III 1970, dock gick de ju upp i League One (dvs. tredje högsta divisionen) förra året och ser ut att stanna kvar.

Man City - klassiskt lag och underdogs mot United. Sköna spelare genom tiderna, främst Kinkladze som gjorde några vansinnigt snygga mål i ettan.

Alla lag som spelar över förmåga, dvs. Wigan (ok. de har Dave Whealan som finansiär), Southend, Colchester (nära kval till Premiership!)...

Gillade Wimbledon när Vinnie Jones spelade där och har faktiskt intresse för MK Dons, trots att de har flyttat Wimbledon (avskyvärt nog) till Milton keyns och att de spelar på National Hockey Stadium. Men ny arena är på gång som är toppmodern...

Notts County är nog trots allt min största favorit, i konkurrens med Leyton, bland samtliga engelska lag.

I Italien... Napoli känns lite patetiskt att säga, lite wannabe varning, men jag har trots det ett gott öga till klubben. Chievo har ju skrällt, så självklart. Dessutom smågillar jag Turins populäraste lag, dvs. Torino, inte Juve.

I Tyskland så är ju 1860 bara för bra. Och de har dragit 50-60 000 på flera matcher senaste två säsongerna sedan de flyttade in på Allianz Arena. Det faktum att folk inte får plats på BM:s matcher har lett till att 1860 hittat ny publik. Gott öga till FC Köln, drar 40-50 000 i zweite Bundesliga, har den sköna geten som symbol och hade en sunkig tegelarena som jag smågillade. Numera ny stadion, men samma härliga atmosfär.

I Spanien gillar jag främst Espanol, klubb med mycket identitet och viss politiskt intressant historia. De baskiska klubbarna som delvis håller på devisen om att endast spela med lirare från just Baskien har jag gott öga för. Dock endast Athletico Bilbao som fortfarande tillämpar det? Atletico Madrid självfallet bättre än Real.

I Belgien är det faktiskt FC Bryssel jag föredrar. Det är egentligen en ny skapelse utan historisk identitet. Sammanslagning av klassiska Molenbeek m.fl. klubbar. Borde inte gilla FC Bryssel, ett identitetslöst medgångsgäng, men av någon anledning är jag lite kär i den fula ankungen.

I Holland AZ Alkmaar, snacka om att imponera!

I Frankrike allt utom PSG, Marseille och Saint Etienne. Inte heller Monaco. Hm. Ingen klubb, de är fransmän trots allt

Saknar den stora Siriusstjärnan på matchtröjorna...
Tillbaka till toppen
Erlingmark
Thu May 10 2007, 11:11

Registrerad medlem #11
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 11:59
inlägg: 3646
Det där med baskiska lag som inte tillåter annat än baskiska spelare i sina trupper är jag rätt kluven till. Det känns ju inte så fräscht när exempelvis Beitar Jerusalem har en skriven policy att aldrig ha med en arabisk spelare i sitt lag. Inte heller var vissa klubbar i Sydafrika särskilt roliga för en 30 år sedan. Det vore inte heller speciell kul om Malmö FF vägrade ha svenskar som inte är födda i Skåne i laget. Okej att ha stark lokalförankring, men som policy luktar det ganska brunt.

Men när det gäller Baskien är det där plötsligt rätt charmigt. Så charmigt att jag nästan faller för det. Men, nix, principiellt måste jag vara mot etnisk diskriminering hos fotbollsklubbar.

Med kniven mot strupen sedan 1907
Tillbaka till toppen
Markus
Thu May 10 2007, 12:38

Registrerad medlem #54
Registrerad: Wed Oct 25 2006, 08:52
inlägg: 760
Etnisk diskriminering tycker jag inte att det handlar om. Bilbao tillåter ju "vanliga" spanjorer, förutsatt att de är födda i Baskien. Samma sak om Malmö bara skulle tillåta Malmöbor eller skåningar, helt okej så länge de inte förordar skåningar med endast ett visst ursprung. Det skapar ju en helt annan klubbkänsla och lokal förankring...

Saknar den stora Siriusstjärnan på matchtröjorna...
Tillbaka till toppen
Tobbe
Thu May 10 2007, 13:05

Registrerad medlem #2
Registrerad: Thu Oct 12 2006, 22:17
inlägg: 1139
Everton. Gary Lineker, Anders Limpar, Duncan Ferguson. The Peoples club. Enough said.
Tillbaka till toppen
siriusdanne
Thu May 10 2007, 13:27
Registrerad medlem #173
Registrerad: Thu May 03 2007, 19:23
inlägg: 157
liverpool så klart med en kvick anfalare dirk kuyt och ång anffalare och en mitfältare med sten håra skott och en straff säker målvakt men anars inter nästan som ett
all star-team alting är stabilt specielt ibracadabra altså zlatan trots att han är skadad
Tillbaka till toppen
Alias
Thu May 10 2007, 15:48
Registrerad medlem #116
Registrerad: Fri Dec 22 2006, 22:26
inlägg: 152
Dover Athletic http://www.doverathletic.com

Sitter ned
Tillbaka till toppen
Sutra
Sat May 12 2007, 07:16

Registrerad medlem #20
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 13:37
inlägg: 1638
Jag är ett as. Genom åren har egentligen samtliga mina internationella favoriter varit ohotade giganter under lång tid. Underdogs? Aldrig i helvete.

Läs här min föga smickrande lista: Liverpool, Real Madrid, Juve, Ajax och MFF. Till samtliga dessa har jag haft ett gott öga. 2003 övergav jag Real för en liten spännande uppstickare. Jäpp, Barca.

Allt det där balanseras ju ganska bra av att det är Sirius som betyder något.

I höstas blev det Beşiktaş JK. Fantastiskt lag och underbara supportrar. Och när de hade chansen att ta ligan i lördags torskade man hemma mot Fener. Men cupen blev det i år igen.
Tillbaka till toppen
Brukarn
Sun Jun 10 2007, 16:21
Brukarn


Registrerad medlem #3
Registrerad: Tue Oct 17 2006, 12:31
inlägg: 6834
Genoa gick upp i Serie A igen! Men de har ju helt sjukt konstiga regler där i Italien:

"Normalt sett kvalspelar lag tre-sex om den tredje uppflyttningsplatsen men eftersom trean Genoa slutade tio poäng före fyran Piacenza säger regelverket att Genoa får en direktplats och kvalspelet utgår."

...och om jag någon klar vinternatt visar er Sirius i min tub skall den blända edra ögon och er själ.
Tillbaka till toppen
oskar
Sun Jun 10 2007, 16:23

Registrerad medlem #15
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 12:23
inlägg: 312
Hahamycket skumt. Själv gillar jag Torino och Atletico Madrid f ö.

www.myspace.com/dobbarnafore

Tillbaka till toppen
John
Sun Jun 10 2007, 18:35

Registrerad medlem #21
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 14:57
inlägg: 1726
Kul med Genoa, jag har ett visst öga för Sampdoria och Hertha Berlin (Die alte schlampe som hon kallas bland de andra i tyskland).

[ Redigerat Sun Jun 10 2007, 18:35 ]

-----------------------------------------------------------

Gamlingar sitter och minns hur det va.
Visst e det bätter men int' e de bra
Tillbaka till toppen
RRR
Sun Jun 10 2007, 19:38

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Svänger för det mesta rätt kraftigt i mitt tyckande.

Ett lag har dock bitit sig fast genom åren: Queens Park Rangers, allt sedan farsan en gång i början av 70-talet tog med en halsduk från en match han var på har det varit mitt engelska lag. Har haft lyckan att få se dem varje gång jag själv varit i London och trycket på Loftus Road är skönt.

Annars är det just nu ett gäng andra lag som fångat mig, får se hur länge det håller i.
Brasilien: Flamengo, efter att jag var på Maracana i höstas och såg dem har de en plats i mitt hjärta, skulle dock inte vilja stå bland deras supporterskaror, de ser INTE snälla ut.

Färöarna: B71 Sandöy, var där för ett par år sedan (bl a på just Sandöy) och fotboll på de vindpinade holmarna är ett måste, vilket engagemang i de små byarna, mitt val föll på Sandöy som i år är nya i högsta serien.

Danmark: FC Mittjylland, från Danmarks sunkigaste stad Herning med en magnifik arena, trevliga supportrar (för att vara Danska).

Finland: IFK Mariehamn, som gammal rospigg måste man ju hålla på sina grannar.

Norge: Bodö/Glimt, såg norska cup-finalen på tv för många år sedan och föll för laget men har aldrig sett dem live

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Sutra
Sun Jun 10 2007, 21:53

Registrerad medlem #20
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 13:37
inlägg: 1638
RRR skrev ...



Färöarna: B71 Sandöy, var där för ett par år sedan (bl a på just Sandöy) och fotboll på de vindpinade holmarna är ett måste, vilket engagemang i de små byarna, mitt val föll på Sandöy som i år är nya i högsta serien.


Finns det många lag att välja mellan där?

Färöarna är ju annars grymma på alla vis. Minns när målisen i toppluvan sänkte Österrike för så där 17 år sen eller nåt.

Såg Eurosports (?) målmagasin häromhelgen och det var bilder från när Italien var där och EM-kvalade. Pirlo et consortes såg härligt virriga ut där de rullade boll mellan berg och fjordar. Färöarna hade banne mig chans på en pinne. Italien kom oförtjänt undan med blotta förskräckelsen. Som alltid f ö.
Tillbaka till toppen
mathanba
Mon Jun 11 2007, 06:14

Registrerad medlem #12
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 12:09
inlägg: 334
Italien kommer alltid undan med blott förskräckelsen, ja. Eller ofta i vart fall. Då och då kommer ett Sydkorea och näpsar dem. Fast det går inte att näpsa Italien, för de lär sig intet. De går lik förbannat ut nästa match och är nära att torska mot Luxemburg. Och det är faktiskt delvis därför jag har en liten vurm för italienska landslaget.
Vilket jag nog är ganska ensam om, eller?


Grande e pesante
Tillbaka till toppen
Carling
Mon Jun 11 2007, 11:57

Registrerad medlem #26
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 21:04
inlägg: 555
Ja.

"Raising the flag, wild without regrets!
Waving scarfes, singing hard, wearing our rosettes!"
Tillbaka till toppen
Tobbe
Mon Jun 11 2007, 12:47

Registrerad medlem #2
Registrerad: Thu Oct 12 2006, 22:17
inlägg: 1139
Allt beror på vilka de möter.
Tillbaka till toppen
Carling
Mon Jun 11 2007, 14:16

Registrerad medlem #26
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 21:04
inlägg: 555
Om dom spelade mot Apartheid-RSA eller Nazi-Tyskland skulel jag kanske hålla på dom, och möjligen mot Argentina ifall Ortega gör comeback. Annars njuter jag alltid när dom förlorar.

"Raising the flag, wild without regrets!
Waving scarfes, singing hard, wearing our rosettes!"
Tillbaka till toppen
Sutra
Mon Jun 11 2007, 14:52

Registrerad medlem #20
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 13:37
inlägg: 1638
Sutra skrev ...

Italien kom oförtjänt undan med blotta förskräckelsen. Som alltid f ö.


Det är framförallt mer oförtjänt än förskräckt. Men de har alltid klass på ställen.
Tillbaka till toppen
LGH
Mon Jun 11 2007, 20:25

Registrerad medlem #1
Registrerad: Thu Oct 12 2006, 18:41
inlägg: 59
West Ham United FC. It's Zamooooora!
Tillbaka till toppen
RRR
Wed Jun 13 2007, 21:50

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Jag har vurm för allt som har med italien att göra, jag älskar dessutom Pippo! Snacka om måltjuv och primadonna i ett!

Har dock inget Italienskt favvolag, har svårt att välja bland Siena, Atalanta, Milan och Inter, antagligen knäpp

[ Redigerat Wed Jun 13 2007, 21:51 ]

Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
RRR
Wed Jun 13 2007, 22:07

Registrerad medlem #41
Registrerad: Sun Oct 22 2006, 15:22
inlägg: 6994
Sutra skrev:
"Finns det många lag att välja mellan där? (Färöarna alltså)"

Ja det finns en bunt. I toppdivisionen finns:
NSI Runavik
AB Argir
EB/Streymur (lirar f.ö. i blåsvart)
GI Göta
B36 Torshavn
B71 Sandoy
HB Torshavn
Skala IF
KI Klaksvik (kommer till Sverige i sommar och skall spela Intertotocup mot Hammarby)
VB Sumba

B36 Torshavn toppar serien f.n.


Några andra lag som förut spelat i högsta serien är bl a:
B68 Toftir
IF Fuglafjördur
TB Tvöroyri
VB Vagur







Jag har ett hjärta som slår... tålmodigt år efter år
Tillbaka till toppen
Rikard
Thu Jun 14 2007, 08:55
Registrerad medlem #33
Registrerad: Fri Oct 20 2006, 09:01
inlägg: 50
Schysst med blåsvarta lag på Färöarna. Men tyvärr kan jag inte hålla på lag med snedstreck i klubbnamnet. I Italien finns det bara ett lag: Torino. Världens (efter Sirius) tuffaste lag , och dessutom världens bästa lag genom tiderna då Torino på 40-talet spelade över 100 matcher i rad utan förlust. Senare dog emellertid hela laget i en flygplanskrasch.
Tillbaka till toppen
Kalle
Thu Jun 14 2007, 10:33

Registrerad medlem #80
Registrerad: Tue Oct 31 2006, 10:28
inlägg: 118
Kingstonian FC

Mest kända som ett bra cup-lag från sydvästra London.
När jag bodde där söp jag mig full i deras klubbhus på en galen firmafest.

De vann en cupfinal på Wembley sammaa år, 99/00.

Nu hyr de även ut Kingsmeadow till AFC Wimbledon, det "riktiga" dons som ni alla vet så väl.

PS. För övrigt anser jag att Sirius bör vinna sin nästa match! DS.
Tillbaka till toppen
Lucke
Thu Jun 14 2007, 14:51
Registrerad medlem #209
Registrerad: Thu Jun 14 2007, 13:48
inlägg: 2
Jag håller tvärr bara på en massa topplag. Jag skulle vilja gilla sämre lag, det hade känts roligare, men jag kan ju inte göra något åt att jag har fastnat för dom lagen. Förutom Sirius är det enda lag jag håller på som inte är ett topplag Rayo Vallecano, som kvalar till spanska Segunda. I England håller jag på Liverpool, i Italien Inter, i Tyskland Stuttgart och i Tjeckien Sparta Praha. Om ni undrar varför jag bryr mig om tjeckiska ligan så är det för att jag är halvtjeck. Som sagt, nästan bara topplag... Varför jag fastnat för dom här lagen är inte lätt att svara på, men Rayo Vallecano började jag gilla när jag var 6 år och spelade FIFA 2000 på datorn. Då spelade dom i La Liga. Liverpool, Inter, Stuttgart och Sparta Praha vet jag inte, det har bara blivit så.
Det där med färgerna har jag aldrig tänkt på, men jag gillar ju två blåsvarta lag, och resten som jag gillar har rött, så jag antar att jag gillar röda och blåsvarta lag.
Tillbaka till toppen
70
Sun Jun 17 2007, 12:20

Registrerad medlem #29
Registrerad: Thu Oct 19 2006, 23:03
inlägg: 1756
Jag kan inte generellt säga att jag följer något speciellt annat lag, men när jag sneglar på olika tabeller i andra länder så är det följande lag som får mig att dra på mungiporna (ner eller upp):

Barcelona (Jag har en så sjukt snygg vimpel från 73-74 så nåt annat alternativ finns inte)
Milan (satt bredvid bortasektionen på Stadio di Alpi och blev lite förtjust i allt rödsvart, diabolosgrejer osv Total anarki och komplett galna supporters!)
West Ham United FC (The Hammers! Osså har jag en skitsnygg replika från 70-talet som tyvärr krympt så jag inte får på mig den längre)
HJK Helsinkii (enda ligamatchen jag sett i Finland. Kändes som Allsvenskan på 80-talet)
Tromsø (När jag var i Tromsö så var det uppehåll i ligan, men vi smet in på planen på natten och jag blev lite förälskad i arenan helt enkelt)
Hertha Berlin (Skulle sett de på Olympiastadion för några år sen, men matchen var inställd pga snö, men jag köpte en vimpel som tröst)


Tillbaka till toppen
 

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Distribuera denna tråd: rss 0.92 Distribuera denna tråd: rss 2.0 Distribuera denna tråd: RDF
Powered by e107 Forum System